Sportskort: Hva er forskjellen mellom Hobby, Blaster og Retail esker?

Introduksjon til sportskort

Sportskort er samleobjekter som inneholder bilder av idrettsutøvere, ofte med autografer eller små biter av spillutstyr som er satt inn i kortene. Disse kortene har blitt svært populære blant samlere over hele verden, og det er en hel industri dedikert til produksjon og salg av sportskort.

Sportskort er populært av flere grunner. For det første er det en spennende måte å følge med på favorittidrettsutøverne dine og samle bilder av dem. Mange samlere har en lidenskap for sport og ønsker å ha en fysisk representasjon av sine favorittspillere. I tillegg kan sportskort være svært verdifulle, spesielt hvis de inneholder sjeldne kort eller autografer fra kjente idrettsutøvere. Dette gjør det til en investeringsmulighet for noen samlere.

Hva er hobby-esker?

Hobby-esker er en type sportskortpakke som er designet for seriøse samlere. Disse esker er vanligvis dyrere enn andre typer esker, og har en høyere sjanse for å inneholde sjeldne kort eller autografer.

Kortene kan være fra forskjellige idretter som fotball, basketball, hockey osv. og de kan inneholde bilder av både nåværende og tidligere idrettsutøvere. Noen hobby-esker kan også inneholde spesielle kort som er nummerert eller har paralleller, som er en spesiell variant av et tilsvarende kort i samme serie.

Hva er blaster-esker?

Blaster-esker er en annen type sportskortpakke som er mer rimelig enn hobby-esker. Blaster-esker inneholder vanligvis mellom 6 og 10 pakker med sportskort, og hver pakke inneholder mellom 5 og 10 kort.

Blaster-esker har en lavere sjanse for å inneholde sjeldne kort eller autografer sammenlignet med hobby-esker, men de kan fortsatt være en morsom måte å samle sportskort på. Eskene er også et godt alternativ for nybegynnere som ønsker å prøve ut sportskort-hobbyen uten å bruke for mye penger.

Hva er retail-esker?

Retail-esker har en lavere sjanse for å inneholde sjeldne kort eller autografer sammenlignet med både hobby- og blaster-esker. Kortene i disse esker kan også være av lavere kvalitet, da de ofte er produsert i større mengder. Likevel kan retail-esker være et godt alternativ for samlere som ønsker å samle sportskort på en mer avslappet måte uten å bruke for mye penger, da disse vanligvis er det rimeligste alternativet.

Forskjellene mellom de tre typene esker

Det er flere forskjeller mellom hobby-, blaster- og retail-esker. En av de største forskjellene er prisen. Hobby-esker er vanligvis de dyreste, da de har en høyere sjanse for å inneholde sjeldne kort også omtalt som "hits". Blaster-esker er litt billigere, men har fortsatt en moderat sjanse for å inneholde sjeldne kort. Retail-esker er den billigste typen, men har også den laveste sjansen for å inneholde sjeldne kort.

De sjeldne kortene er blant annet kort med autografer enten som sticker eller on-card, jersey eller patch kort hvor et tøystykke fra drakt eller annet memorabilia er en del av kortet, nummererte kort, paralleller, prizms, die-cut osv.

 

Hvilken type eske passer best for deg?

Når du velger hvilken type eske som passer best for deg, er det flere faktorer du bør vurdere. Først og fremst bør du tenke på hva målet ditt er med sportskort-hobbyen. Hvis du er en seriøs samler som ønsker å få sjeldne kort eller autografer, kan det være lurt å investere i en hobby-eske. Hvis du bare ønsker å samle sportskort for moro skyld uten å bruke for mye penger, kan en blaster-eske være et godt alternativ. Hvis du er nybegynner eller bare ønsker å prøve ut sportskort-hobbyen, kan en retail-eske være et godt valg.

Du bør også vurdere hvor mye penger du er villig til å bruke. Hobby-esker er vanligvis de dyreste, mens blaster-esker er litt billigere. Retail-esker er den billigste typen. Hvis du har et stramt budsjett, kan det være lurt å velge en blaster- eller retail-eske.

Her har vi fokusert på hele esker, men får du tak i løse pakker gir det flere muligheter for variasjon med et mer moderat budsjett. Sansynligheten for sjeldne kort kan riktignok ikke garanteres lenger da du kan ende opp med null "hits", men du kan også være ekstremt heldig å få hits i flere av pakkene. 

Konklusjon og oppsummering

I denne artikkelen har vi sett på de tre forskjellige typene sportskort-esker: hobby-, blaster- og retail-esker. Hobby-esker er den dyreste typen, men har også den høyeste sjansen for å inneholde sjeldne kort eller autografer. Blaster-esker er litt billigere, men har fortsatt en moderat sjanse for å inneholde sjeldne kort. Retail-esker er den billigste typen, men har også den laveste sjansen for å inneholde sjeldne kort.

Når du velger hvilken type eske som passer best for deg, bør du vurdere hva målet ditt er med sportskort-hobbyen, hvor mye penger du er villig til å bruke, og hvor viktig det er for deg å få sjeldne kort. Uansett hvilken type eske du velger, kan sportskort-hobbyen være en morsom og spennende måte å samle bilder av dine favorittidrettsutøvere på.

>> Ta en titt på tilgjengelige sportskort esker og pakker <<

Tips